သင္သိေသာ ေ၀ါဟာရမ်ား-၃၈။


စက္ဘီးစီးျခင္းဟာ က်န္းမာေရးအတြက္ အေကာင္းဆံုး အားကစားတစ္မ်ိဳးပါ။ သင္ ဘာလုပ္ရတာကို ၀ါသနာပါလဲ။


အေျဖမွန္နဲ႔ ရွင္းလင္းခ်က္ကို ဆက္လက္ေလ့လာၾကည့္ပါစို႔။




Answer : C

ရွင္းလင္းခ်က္


A.ျမင္းစီးသည္
B.ဆိုင္ကယ္စီးသည္
C.စက္ဘီးစီးသည္
D. ကားေမာင္းသည္

သင္သိေသာ ေ၀ါဟာရမ်ား-၃၇။



တိရိစၦာန္႐ံုမွာ ေတာ႐ိုင္းတိရိစၦာန္မ်ိဳးစံုရွိတယ္။ ကေလးေတြက ေတာ႐ိုင္းတိရိစၦန္ေလးေတြကို သေဘာက်တယ္။

အေျဖမွန္နဲ႔ ရွင္းလင္းခ်က္ကို ဆက္လက္ေလ့လာၾကည့္ပါစို႔။


Answer : C

ရွင္းလင္းခ်က္


A. ေမ်ာက္
B. ဆင္
C. ျခေသၤ့
D. က်ား

သင္သိေသာ ေ၀ါဟာရမ်ား-၁၂။



အစားအစာက လူနဲ႔တည့္တယ္ေနာ္။ ဒါေပမယ့္ တခ်ိဳ႕က ေျပာင္းဖူး မႀကိဳက္ၾကဘူး။


အေျဖမွန္နဲ႔ ရွင္းလင္းခ်က္ကို ဆက္လက္ေလ့လာၾကည့္ပါစို႔။


Answer : A

ရွင္းလင္းခ်က္


A.ေျပာင္းဖူး

B.အာလူး
C.ပန္းသီး
D.ဖရဲသီး

သင္သိေသာ ေ၀ါဟာရမ်ား-၁၁။



လွပတဲ့ ႐ွဴးဖိနပ္ေလးပါ။ သင္ေရာ ႐ွဴးဖိနပ္စီးေလ့ရွိပါသလား။


အေျဖမွန္နဲ႔ ရွင္းလင္းခ်က္ကို ဆက္လက္ေလ့လာၾကည့္ပါစို႔။


Answer : D

ရွင္းလင္းခ်က္
 

A. နက္ခ္တိုင္ စည္းသည္
B. အက်ႌ ၀တ္သည္
C. ဦးထုပ္ ေဆာင္းသည္
D. ဖိနပ္ စီးသည္

သင္သိေသာ ေ၀ါဟာရမ်ား-၁၀။




တ႐ုတ္လို “ေတြ႕ပုခ်ီ”ဆိုတာ ေဆာရီးပါေနာ္လို႔ ေျပာတာ။ ဘယ္ခ်ိန္မွာ ေျပာသင့္ပါသလဲ။



အေျဖမွန္နဲ႔ ရွင္းလင္းခ်က္ကို ဆက္လက္ေလ့လာၾကည့္ပါစို႔။


Answer : B

ရွင္းလင္းခ်က္


A. ၀မ္းသာသည္

B. ေတာင္းပန္သည္
C. ေျမွာက္ေျပာသည္
D. ဟားတိုက္ရယ္ေမာသည္

သင္သိေသာ ေ၀ါဟာရမ်ား-၉။



အေရွ႕ေတာင္အာရွမွာသာမက ကမၻာေပၚမွာပါ အရမ္းထင္ရွားၿပီး စည္းကမ္းျပည့္၀တဲ့ ေနခ်င့္စဖြယ္ႏိုင္ငံေလးပါ။




အေျဖမွန္နဲ႔ ရွင္းလင္းခ်က္ကို ဆက္လက္ေလ့လာၾကည့္ပါစို႔။


Answer : D

ရွင္းလင္းခ်က္

A. ဗီယက္နမ္
B. နယူးဇီလန္
C. ကြာလာလမ္ပူ
D. စကၤာပူ

သင္သိေသာ ေ၀ါဟာရမ်ား-၈။



ခ်စ္စရာေကာင္းတဲ့ ကေလးေလး ဘာလုပ္ေနပါလိမ့္?????????   ပဲမ်ားေနတာလား။


အေျဖမွန္နဲ႔ ရွင္းလင္းခ်က္ကို ဆက္လက္ေလ့လာၾကည့္ပါစို႔။


Answer : D

ရွင္းလင္းခ်က္

A. စာဖတ္သည္
B. အိပ္ယာထသည္
C. ေျခေထာက္ေဆးသည္
D. ေရခ်ိဳးသည္

သင္သိေသာ ေ၀ါဟာရမ်ား-၇။



က်န္းမာေရးနဲ႔ ညီၫြတ္ေအာင္ ေန႔စဥ္စားေပးရမယ္။ သင္လည္းပဲ ႀကိဳက္မွာပါ။


အေျဖမွန္နဲ႔ ရွင္းလင္းခ်က္ကို ဆက္လက္ေလ့လာၾကည့္ပါစို႔။


Answer : C

ရွင္းလင္းခ်က္

A. ဟင္းသီးဟင္း႐ြက္
B. ဟင္းသီးဟင္း႐ြက္ႏွင့္ သစ္သီး
C. သစ္သီး
D. ဟင္း႐ြက္စိမ္း

သင္သိေသာ ေ၀ါဟာရမ်ား-၆။



Online chatting အျဖစ္ သံုးၾကတဲ့ ဖုန္းအပလီေကးရွင္းေလး တစ္ခုပါ။ တ႐ုတ္ႏိုင္ငံမွာ အရမ္းလူသံုးမ်ားတယ္ေနာ္။ သင္တို႔ဖုန္းထဲမွာေရာ ရွိၾကလား။


အေျဖမွန္နဲ႔ ရွင္းလင္းခ်က္ကို ဆက္လက္ေလ့လာၾကည့္ပါစို႔။


Answer : D

ရွင္းလင္းခ်က္

A. Zapya
B. Facebook
C. MicroBlog
D. Wechat

သင္သိေသာ ေ၀ါဟာရမ်ား-၅။



ရာသီဥတုေအးတဲ့ ႏိုင္ငံေတြမွာ စတိုင္လုပ္ၿပီး ပတ္ၾကတာပါ။ သင္လည္း ျမင္ဖူးပါတယ္ေနာ္။


အေျဖမွန္နဲ႔ ရွင္းလင္းခ်က္ကို ဆက္လက္ေလ့လာၾကည့္ပါစို႔။


Answer : A

ရွင္းလင္းခ်က္

A. မာဖလာ
B. ေခါင္းေပါင္း
C. စကၠဴတစ္႐ွဴး
D. မ်က္ႏွာသုတ္ပု၀ါ

သင္သိေသာ ေ၀ါဟာရမ်ား-၄။



ပေဟဠိကို အေျဖၫွိၾကပါစို႔။ သင္စားေနက်လည္းျဖစ္ အဟာရလည္းရွိတဲ့ ဥ ပါ။ ဘာဥလဲ ?????


အေျဖမွန္နဲ႔ ရွင္းလင္းခ်က္ကို ဆက္လက္ေလ့လာၾကည့္ပါစို႔။


Answer : B

ရွင္းလင္းခ်က္

A. ၾကက္ဥ
B. ငံုးဥ
C. ဘဲဥ
D. ငန္းဥ

သင္သိေသာ ေ၀ါဟာရမ်ား-၃။



ေျဖၾကမယ္။ iPhone 6 နဲ႔ေတာ့ တူတယ္ေနာ္။ ေသခ်ာၾကည့္အံုး။ ကလံုးလား မသိဘူး။


အေျဖမွန္နဲ႔ ရွင္းလင္းခ်က္ကို ဆက္လက္ေလ့လာၾကည့္ပါစို႔။


Answer : D

ရွင္းလင္းခ်က္

A. ဟန္းဖုန္း
B. ႀကိဳးဖုန္း
C. သစ္သားမီးျခစ္
D. ဂက္စ္မီးျခစ္

သင္သိေသာ ေ၀ါဟာရမ်ား-၂။



ဆက္လက္ ေျဖဆိုၾကည့္ၾကပါစို႔။ သူ ဘာလုပ္ေနတာလဲ။


အေျဖမွန္နဲ႔ ရွင္းလင္းခ်က္ကို ဆက္လက္ေလ့လာၾကည့္ပါစို႔။


Answer :C

ရွင္းလင္းခ်က္

A. ပန္ကာ
B. ေရခဲေသတၱာ
C. အဲယားကြန္း
D. တီဗီ

သင္သိေသာ ေ၀ါဟာရမ်ား-၁။




ဒီေန႔အတြက္ အလြယ္ကူဆံုးတစ္ခုနဲ႔ စၾကမယ္။ သင္တို႔ကိုယ္တိုင္ စဥ္းစားေျဖဆိုရင္း ေ၀ါဟာရမ်ား တိုးပြားလာေစရန္ ရည္႐ႊယ္ထားပါတယ္။ ပံုမွာ ျပထားတာကေတာ့ ၀ါးနဲ႔လုပ္ထားတဲ့ လူသံုးအမ်ားဆံုး ေန႔စဥ္သံုးပစၥည္းေလးပါ။ ဘာပါလိမ့္???????


အေျဖမွန္နဲ႔ ရွင္းလင္းခ်က္ကို ဆက္လက္ေလ့လာၾကည့္ပါစို႔။


Answer : D

ရွင္းလင္းခ်က္

A. ဇြန္းခက္ရင္း
B. ခက္ရင္း
C. ဓား
D. ထမင္းစားတူ

A Very Important Letter for Grade 11 (7)



ဘြားဘြားေနေကာင္း ေျမးဆုေတာင္း
A Very Important Letter for Grade 11 (7)
အသည္းအသန္ ခဲမွန္ထားရမယ့္ ေပးစာေလး
အလြတ္က်က္ အေသမွတ္ဖို႔ မဟုတ္ ကိုယ္တိုင္ေတြး ကိုယ္တိုင္ေရးက်င့္ျဖစ္ေအာင္ တင္ေပးလိုက္တာပါ။
Source: Ever English Magazine with DVD No.16 Jan 2015

A Very Important Letter for Grade 11 (6)



၀မ္းနည္းေၾကာင္း သ၀ဏ္လႊာ
A Very Important Letter for Grade 11 (6)
အသည္းအသန္ ခဲမွန္ထားရမယ့္ ေပးစာေလး
အလြတ္က်က္ အေသမွတ္ဖို႔ မဟုတ္ ကိုယ္တိုင္ေတြး ကိုယ္တိုင္ေရးက်င့္ျဖစ္ေအာင္ တင္ေပးလိုက္တာပါ။
Source: Ever English Magazine with DVD No.16 Jan 2015

A Very Important Letter for Grade 11 (5)



Thank-you Letters from Student to Teacher
A Very Important Letter for Grade 11 (5)
အသည္းအသန္ ခဲမွန္ထားရမယ့္ ေပးစာေလး
အလြတ္က်က္ အေသမွတ္ဖို႔ မဟုတ္ ကိုယ္တိုင္ေတြး ကိုယ္တိုင္ေရးက်င့္ျဖစ္ေအာင္ တင္ေပးလိုက္တာပါ။
Source: Ever English Magazine with DVD No.13 Oct 2014

A Very Important Letter for Grade 11 (4)



အဘြားေမြးေန႔ ဒို႔မေမ့
A Very Important Letter for Grade 11 (4)
အသည္းအသန္ ခဲမွန္ထားရမယ့္ ေပးစာေလး
အလြတ္က်က္ အေသမွတ္ဖို႔ မဟုတ္ ကိုယ္တိုင္ေတြး ကိုယ္တိုင္ေရးက်င့္ျဖစ္ေအာင္ တင္ေပးလိုက္တာပါ။
Source: Ever English Magazine with DVD No.27 Feb 2016

 
Copyright © 2013. Language Century - All Rights Reserved
Template Created by Language Century